Generasi Parameswara

Mata pena lebih tajam daripada Pedang..............

Wednesday, August 17, 2011

Wanita PR Melaka turut bantah lanjut operasi pusat hiburan


Oleh ZAILI MUHAMMAD

MELAKA: Wanita Pakatan Rakyat Melaka turut membantah tindakan melanjutkan operasi pusat hiburan sehingga ke 3 pagi kerana ia akan menyebabkan institusi keluarga menjadi lebih longgar sehingga berlakunya pelbagai gejala sosial dalam masyarakat.

Menurut Ketua Dewan Muslimat PAS Melaka, Kintan Man bahawa tindakan tersebut akan menyebabkan institusi keluarga akan menjadi longgar dan menambah-parahkan lagi gejala sosial kerana dengan peraturan sedia ada juga keadaan telah kronik.

"Sekiranya ditutup 12 malam pun masalah sosial telah tinggi apatah lagi dilanjutkan hingga 3 pagi ianya akan meningkat lagi dan institusi keluarga juga akan menjadi longgar.

"Wanita Pakatan Rakyat Melaka seru pengundi pengundi di Melaka untuk ubah kerajaan di Melaka kepada Pakatan Rakyat telah membawa kesejahteraan kepada rakyat di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat," kata beliau.

Menurut Ketua Wanita KeADILan Melaka, Mahani Masban, Wanita Pakatan Rakyat kecewa dengan tindakan tersebut khususnya kepada orang Melayu Islam kerana ianya membawa kepada keruntuhan moral.

"Kita kesal dan kecewa dengan kenyataan Ketua Menteri yang juga seorang Melayu Islam yang membawa kepada keruntuhan moral dan ini menunjukkan Melaka punya Ketua Menteri yang tak hormati budaya hidup kita di timur.

"Ini gambaran Ketua Menteri janji dunia hiburan tanpa sempadan masa dan kalau bertujuan untuk menarik pelancong, ini menunjukkan kedangkalan beliau dan kami malu serta kesal dengan tindakan tersebut," katanya.

Sementara itu, Timbalan Muslimat Melaka, Shopiah Ahmad mempersoalkan mengapa Ketua Menteri mengambil tindakan secara tergesa-gesa yang tidak mendatangkan manfaat kepada rakyat Melaka.

"Kenapa beliau asyik keluarkan idea yang rugikan belia dan remaja seperti 'Sekolah Harapan' yang menyebabkan rosak akhlak anak-anak dan ibu-bapa dah risau untuk didik anak-anak di Melaka.

"Kita minta Ketua Menteri ubah idea ini untuk bangunkan kembali maruah dan jatidiri anak-anak muda di Melaka yang sudah jauh tersasar" katanya.

Labels: