Generasi Parameswara

Mata pena lebih tajam daripada Pedang..............

Friday, June 27, 2008

Kesan kenaikan minyak

Paksa anak minum racun

Oleh Mohd Nur Asnawi Daud dan Hadzlihady Hassan (Metro)

SUBANG JAYA: Bebanan hutang dan tekanan perasaan dikatakan menjadi punca seorang ibu sanggup bertindak di luar batasan dengan cuba membunuh dua anak kandungnya di Seri Kembangan dekat sini, kelmarin.Dia yang bekerja sebagai jururawat dipercayai memaksa kedua-dua anak perempuannya yang berusia enam dan empat tahun minum racun rumpai selepas mendakwa cecair itu hanya air kosong.

Difahamkan, hasil siasatan awal, wanita yang mempunyai tiga anak itu memberitahu dia melakukan perbuatan berkenaan kerana mengalami tekanan perasaan dan menanggung hutang yang banyak.


Komen Tg Kudin

# Inilah antara kesan yang terjadi akibat kenaikan harga minyak secara melampau oleh kerajaan zalim BN, rakyat terhimpit dan tertekan dengan pelbagai bebanan.

Sedangkan pada ketika rakyat sedang mencungap-cungap menstruktur semula perbelanjaan berikutan kenaikan yang lama Pak Lah mengumumkan minyak naik lagi.

Ini adalah secebis kisah dan di luar sana berpuluh juta rakyat Malaysia yang menghadapi permasalahan yang sama, saya pun selalu melihat kenderaan tersadai di tepi jalan selepas kenaikan ini kerana kehabisan minyak disebabkan pengguna masih lagi belum dapat menerima realiti bahawa harga minyak dah naik begitu tinggi.

Dan yang sedihnya kebanyakkan mereka ialah orang Umno/Bn yang kuat mempertahankan Umnoi pada PRU dulu, padan le muka korang.