Generasi Parameswara

Mata pena lebih tajam daripada Pedang..............

Thursday, April 2, 2009

Ali Rustam kezut perut - Malaysiakini

TG KUDIN

Nampaknya Umno/Bn masih meneruskan kerja-kerja jijik dan hina dengan menggunakan segal peruntukan kerajaan bagi memancing undi dalam pilihan raya walaupun pelbagai pendedahan telah dibuat namun ianya masih lagi tidak berubah bahkan bertambah teruk.

Bagi TG Umno memang muka tak tahu malu dan tiada maruah seperti jugalah Ketua Menteri Melaka, Dato' Seri Ali Rustam yang telah ditolak oleh Umno dalam pemilihan baru-baru ini tetap[i masih lagi ingin memegang jawatan tersebut.

Hari ini Ali mengeluarkan kenyataan membodek Najib kerana beliau sekarang berada dalam situasi yang begitu meruncing selepas Pak Lah mengundurkan diri. Beliau adalah orang Pak Lah jadi apabila nakhoda bertukar beliau terpaksa menukar sokongan kepada ketua yang baru pulak.

Inilah gara-gara terlalu perasan ingin menjadi Timbalan Perdana Menteri, darah baru setampuk pinang, sebelum duduk sudah berlunjur akhirnya tersungkur di Batam. Alahai...


Ole-ole BN untuk 150 miskin tegar

Jimadie Shah Othman | Apr 2, 09 4:08pm

Rakyat miskin tegar di Bukit Gantang bakal menerima ole-ole besar sempena pilihanraya kecil kali ini apabila rumah berharga RM33,000 sebuah siap dibina pada tahun ini.

"Kita akan bina 154 buah rumah dan kita akan beri secara percuma (kepada golongan miskin)," kata Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Tan Sri Muhammad Muhd Taib.

Beliau, juga ketua penerangan Umno, mengumumkan bantuan itu di program ramah mesra kementeriannya di Kampung Air Tin, DUN Changkat Jering pada hari kelima kehangatan kempen pilihanraya kecil parlimen tersebut pagi tadi.

Ditemui selepas program tersebut, Muhammad menjelaskan projek bernilai RM500 juta itu sebahagian pakej rangsangan ekonomi pertama berjumlah RM7 bilion yang diumumkan Menteri Kewangan, Datuk Seri Najib Razak pada Disember lalu.

Tambahnya, kerja-kerja pembinaan rumah tersebut yang dimulakan sejak bulan lalu itu sebahagian daripada 17,000 buah kediaman yang dibina di seluruh negara.

Muhammad berjanji akan memberikan perhatian kepada pihak yang “terlepas pandang” oleh kerajaan selama ini.

Sementara itu, mengulas dakwaan Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek bahawa BN sukar mendepani jentera BN, Muhammad enggan mengulas, sebaliknya mendakwa "gerakan BN berjalan dengan baik".

"Saya fikir jentera BN bergerak di tempat masing-masing. Jentera (BN) di kampung ada, di bandar ada. Kita berharap jentera ini akan semakin digerakkan dengan bersungguh-sungguh kerana kita hanya ada lima hari lagi (sebelum pengundian)," katanya.

Calon BN Ismail Saffian berdepan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin (PAS) dan Khairul Ramizu Idris (bebas) pada 7 April.